Niet meer die knoop in je maag
17 januari 2020 

Niet meer die knoop in je maag

2020 is alweer een paar weken onderweg en de afgelopen weken heb ik allerlei posts voorbij zien komen van bedrijven die je willen helpen met een content kalender, of Facebook of linkedin of content of, of, of….

Er is zoveel, er wordt zoveel aangeboden en je kunt jezelf helemaal verliezen in alles wat er mogelijk is. Alleen, er zijn een paar nadelen, a. je moet het nog steeds zelf doen en b. het kost allemaal geld, en als je niet oppast, heel veel geld.

Gouden bergen

Dus, als je net als ik bent, dan sla je al die aanbieders op een gegeven moment over. Je weet het allemaal wel, het is iedere keer weer verleidelijk om te klikken, maar je weet wat er komt. Een aanbod, een webinar en daarna een “offer you can’t refuse”….

Eind vorig jaar was ik het helemaal zat, al die webinars. Het vervelende van alles is, ieder webinar op zich was best interessant, en daar kon ik ook wat van leren, maar het is zoveel allemaal dat je op een gegeven moment helemaal murw bent. En je moet het nog steeds allemaal zelf in gang zetten, en zelf doen, niemand doet dat voor je!

Het gevoel van een schoon huis

En dat is natuurlijk ook wat ondernemerschap met zich meebrengt, je moet heel veel zelf doen. Maar, het kan ook overwelmend zijn, al die dingen die moeten. En dan heb je soms even iemand nodig die je helpt en dingen van je overneemt. Die jou helpt om even pas op de plaats te maken en weer orde in de chaos schept. Kijkt wat er moet gebeuren en het gewoon doet.

Het is zo fijn als dat gebeurt, net zoals wanneer je thuiskomt en je huis is helemaal gepoetst zodat je niets meer hoeft te doen die avond. Dat gevoel, dat het gedaan wordt, dat geeft rust.

Rust in hoofd, maar ook rust in je lichaam. Niet meer die knoop in je maag, niet meer die stress in je lijf.

Het juiste perspectief, wat is dat eigenlijk?

Ik heb geprobeerd die rust te vinden door een social media pauze in te lassen, en ik kan je zeggen, dat heeft geholpen. Het heeft me geholpen alles weer even in perspectief te zetten en te focussen wat ik belangrijk vind.

En voor mij dat is om de balans tussen werk en privé beter te krijgen.

Social media is belangrijk, en een website is ook belangrijk zodat mensen kunnen lezen en zien wat je doet. Maar, dat is werk, en dat moet het ook blijven. Het moet niet gaan overheersen zodat die knoop in je maag blijft en die onrust in lichaam nooit weg gaat.

De boel op orde, dat voelt als…

Ik gun iedere ondernemer een “iemand” die helpt om de boel op orde te krijgen, die er gewoon voor zorgt dat het op rolletjes loopt, zodat je rust krijgt. Het heet Virtual Assistant, maar het is zoveel meer, het is rust, het is focus en het is de mogelijkheid voor jou, om je bedrijf te laten groeien!

En ik wil daar graag een bijdrage aan leveren! Wil je meer informatie over waarmee ik je kan helpen:

Bel me!

Of mail kan natuurlijk ook: info@viajanine.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down